söndag, juni 10, 2007

I måndags, tisdags och onsdags var anställda från Värnamo på Stiftsmötet i Växjö. Det var ett digert program med många talare av skiftande kvalité. Tisdagens Festhögmässa var en av höjdpunkterna. Biskopen predikade över Jesu ord: ”Gå ut och gör alla folk till lärjungar.” Det som talade mest till några av oss var att han särskilt underströk att missionsbefallningen är given till församlingen, inte till någon eller några av oss. Vi är alla insatta i missionens ärende.

Så talar en Landshövding
En annan höjdpunkt nåddes när Biskopen satt i panelsamtal med bland andra landshövdingen Mats Svegfors. Biskopen hade börjat tala redan på torget under rubriken ”Lyft blicken”, en rubrik som skulle hjälpa oss att se visionen och inte bara krisen. I panelsamtalet höll Svegfors inte med om att kyrkan befann sig i någon kris. ”Gud finns”, sa han och avlutade med att citera från panelsamtalet på Förklaringsberget där Jesus säger: ”De lyfte blicken, och då såg de ingen utom Jesus”, Matt 17:8. Så talar en Landshövding.

Utställningen
Vi fick aldrig någon plats i kongresshallen för vår utställning. Men det fanns fem (!) partytält på torget och vi fick en plats i ett av dem, - inne i hörnet. Tyvärr var det inte många som säg den i det myckna programutbudet, men jag är ändå glad att vi fick vara med. Särskilt glad är jag för att vi har utställningen och vi ska bygga ut den och fortsätta använda den på andra platser.

Missio Dei, 1 september
Nästa utställning blir på en temadag i Gamla Hjälmseryd till vilken ni alla inbjuds. Där har jag även inbjudits att hålla ett seminarium med anledning av min avhandling och av rörelsen här i Värnamo. Seminariet har rubriken Kyrkans gräsrotsrörelse.

Bibelskola XP
Bibelskolan är ett-årig och består av hälften teori och hälften praktik. Det är OAS-rörelsen som tillsammans med ett antal församlingar anordnar den. I år har de flyttat till förnämliga lokaler och om du vet någon ungdom som har glädje av en Bibelskola så berätta om Bibelskola XP. Vi önskar att vi så småningom kunde få något liknande till Värnamo.

Inga kommentarer: