söndag, juni 17, 2007

Veckobrevet 25/07

Jag Är med er
Idag har vi varit på Högmässa med dop i Johanneskyrkan. Det var Håkan och Evas andra dotter Lovisa som kristnades och kallades att bli en Jesu Kristi lärjunge. Den gammaltestamentliga texten talade om att vi är ett folk helgat åt Herren och det är just vad som sker i dopet. Vi avskiljs, helgas åt Herren. Men det allra bästa är att Han själv lovar att vara med oss ”alla dagar till tidens slut”. Utan Herrens bistånd skulle det inte vara lätt att vara en kristen.

Några nya principer gör att det nu bildas en (permanent) ledargrupp
I Kent och Lottas zon (fem celler) har några nya principer sjösatts. De fem celledarna kommer till dem varannan vecka (jämna veckor) framför allt för uppbyggelse. Kari, Kerstin B och jag träffar i vår tur Kent och Lotta varannan vecka (udda veckor), också för uppbyggelse. På det här sättet tror vi att vi mer regelbundet och bättre kan följa processerna i de fem cellerna. Våra samlingar blir också en plats för fortbildning direkt relaterad till skeendet i cellerna. En annan princip är att vem som helst av oss alla eller några av oss tillsammans kan bilda nya celler när vi finner det lämpligt. Vi kommer att göra på detta sätt under en 14-veckors period för att sedan utvärdera det hela.

Ingen ledarsamling i Församlingshemmet nu på torsdag!
En annan följd blir att behovet av celledarsamlingar i sin nuvarande form försvinner. Jag vet att det nyligen varit en samling i Maria-zonen och vi kan därför ställa in kommande torsdag. Om försöket med Kent och Lotta slår väl ut kommer vi att bygga ut systemet med de nya principerna till hösten.

Gud ensam ger växten
När vi nu levt celliv under ett antal år har vi alla fått se fördelarna och fascinerats av möjligheterna, men också svårigheterna. En av svårigheterna uppstår när vi tar på oss bördan att få antalet medlemmar att växa. Jesus ber oss att se på liljorna på marken och hur de växer, Matt 6:28 och Paulus säger bestämt att det är Gud som ger växten 1 Kor 3:6. Läs gärna de båda bibelställena i nästa cellmöte och fråga er: Be medlemmarna att förklara vad som menas. Skriv upp deras förklaringar på ett papper. Vilka uppgifter är våra? Vad kan vi göra? Vilken betydelse har det? Är livet uppåt, inåt, utåt eller framåt viktigast?

Inga kommentarer: