lördag, oktober 13, 2007

Varför så många olika termer?

Det finns skäl till att det för närvarande används så många olika termer. Det är helt enkelt därför att ingen av dem är riktigt bra. Alltså försöker man hitta på en ny. Dessutom är den rörelse av EC som nu pågår så ny att forskarna inte kunna definiera den enormt brokiga rörelse. Det finns nästan lika många modeller som församlingar. Jag tror att det i sig är ett tecken på vad Gud gör. Ingen människa kontrollerar längre skeendet. Och det gäller i allra högsta grad inom de traditionella strukturerna.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Men när du skriver så är vi inte då där att det inte längre spelar någon roll vilken struktur som finns eller hur den ser ut så länge vi vandrar med HERREN? Vi borde således kunna välsigna alla strukturer eller former.

Håkan Sunnliden sa...

Bra kommentar, men det finns faktiskt bra strukturer, ändamålsenliga och dåliga, sådana som försvårar eller rantaav motarbetar Herrens verk.

I Värnamo församling har vi ett uppdrag (gör alla tioll lärjungar), men vår kyrkas organisation stöder inte uppdraget så bra - tyvärr. Men då kan cellstrukturen komplettera och i viss utsträckning stödja eller bygga upp på nytt.

Anonym sa...

Okej så det handlar mer om att hitta en bra struktur än "den enda rätta"?

Håkan Sunnliden sa...

Definitivt tror jag att det är så. Därför är det på tiden att vi slutar spela ut olika modeller mot varandra eller konmkurrera. Var och en måste hitta sitt sätt. Samtidigt är det så att att det finns vissa principer som förenar oss, till exempel att vi alla måste utöva lärjungaskap eller utbilda ledare.