onsdag, november 07, 2007

Äktenskapet är Guds ordning på jorden

Äktenskapet mellan man och kvinna är en gudomlig ordning ända från begynnelsen.

Gud skapade människan till man och kvinna. De har olika kön så att man inte ska blanda ihop dem. De är båda människor. De är båda lika mycket värda. De är båda skapade till Guds Avbild. På ett individuellt plan är de kallade att leva tillsammans i ett livslångt förbund. Detta förbund ingår de båda frivilligt av kärlek till varandra. Gud har välsignat detta förbund så de kan få barn. Detta förbund skiljer sig från andra samlevnadsformer och blev genom den kristna tron en grundsten i det västerländska samhällsbygget.

Äktenskapet har utformats på olika sätt i olika kulturer och det kan ske igen, men i sak är det vad det alltid varit, ett livslångt förhållande mellan man och kvinna.

Äktenskapet är en jordisk ordning och det upphör med döden. Efter döden ger Gud oss andra kroppar och där gifter sig inte människor med varandra. Det behövs så att säga inte.

Äktenskapet skyddar samhället från inre upplösning som promiskuitet eller månggiften. Samhället sätter en norm genom sin Äktenskapsbalk och undantag upphäver aldrig regeln.

Eller har jag missförstått det hela?

1 kommentar:

Anonym sa...

håller med!