tisdag, januari 12, 2010

Året har börjat bra

Året har börjat bra även om jag skulle kunna tolka en del händelser negativt. Men först det postitiva.

För det första har jag idag fått korrekturet från Artos. Det känns helt enkelt fantastiskt. Nu behöver jag bara några timmar att se igenom det och sedan returnera det.

För det andra har det blivit klart med konferensdagen lördagen den 17 april - här i Värnamo. Nu gäller det bara att sprida detta. Dagen kommer att handla om ledarskap på alla nivåer. Förutom ett par föreläsningar blir det möjligt att välja mellan två spår. Det första vänder sig till ledare för 10 och det andra för ledare till 50. Genom åren har vi förstått hur avgörande ledarskapet är och särksilt samspelet mellan ledarna. Om ni har smågrupper av något slag och har möjlighet att komma så gör det!

För det tredje har planeringen av en resa till Israel tagit ett steg vidare. Den planeras nu till veckan Allhelgonaveckan 2010. Det är alltid lika härligt att få komma till Israel. Bara vi nu får ihop en grupp.

För det fjärde har jag lyckats på önskemål lägga ut mina predikningar, se spalten till höger. Till dessa sammanfattningar lägger jag några frågor som ni kan använda i era smågrupper. Håll till godo.

Så några motgångar. Mina bibelförklaringar, de på nätet, fungerar för tillfället inte. Jag vet inte varför och nu börjar mailen trilla in som säger att den inte fungerar. Hälsan tiger still. Men det är roligt att få veta att de används av teologiestuderanden som vill skriva exegetiska uppsatser, smågrupper i byarna runtomkring och ända bort i Finland. Jag tro felet snart ska vara avhjälpt.

Under de första veckorna av det här året har jag fått allvarligt kritik från en av Värnamos journalister. Det han skrivit är ett rent påhopp, väl kvalificerat för en stämning, men jag låter det nog vara. Han vill väl inget hellre än att strida i Värnamo Nyheter. Men det bekymrar mig att det nu tydligen är fritt fram att angripa Herrens tjänare, helt besinningslöst. Vi har helt klart en helt annan tid nu jämför med för något decennium sedan.

Jag har också blivit varnad av överheten för min blogg. Är den verkligen så kritisk? så farlig? Jag trodde inte det. Men tydligen finns det dem som följer det jag tänker, säger, skriver och gör. Kan det ha att göra med att jag numera sitter i stiftsfullmäktige och kyrkomötet? Jag vet inte, men det är allvarlilgt om man försöker tysta ner den kritik som sipprar fram ur leden. Jag tror att överheten vet att de har fel i sak vad gäller det kristna äktenskapet och/eller läran om arvssynden. Nu gäller det att tysta kritikerna. Jojo. Vi får väl se hur det blir med den saken.

Med dessa noteringar är jag glad och tacksam för det nya året och ser mycket fram emot vad det har i sitt sköte.

2 kommentarer:

Simon Wämmerfors sa...

Kämpa på! Hade du fått stå oemotsagd hade det verkligen varit illa, Jesu budskap kommer ju alltid att motarbetas och väcka anstöt.

Ska bli intressant att läsa din bok så småningom!

Allt gott

Anonym sa...

Heja tryckfriheten