onsdag, januari 27, 2010

Uppvigling pågår

Idag, den 27 jan, skrev Dag S en blogg som jag tror är viktig för att inte säga kännetecknande för vår tid. Du kan klicka fram den bland mina länkar här till höger. Den handlar om att Lisbet B anser att Dag håller på att uppvigla oss kristna till strid. Bloggen, där Dag refererar till Lisbet B:s artikel i Blekinge Läns Tidning är underhållande samtidigt som den ska läsas med största respekt. Lisbet tycks tala med samma ton som också jag varnat för. Vi går helt enkelt tuffare tider till mötes. Och det av ett enda skäl; Det finns kraft i evangeliet.

Det stod klart för mig när jag läste i Kyrkans Tidning nr 3/10 om dopet. Där talar de som vill göra om läran om dopet genom att ta bort arvssynden. Argumentet är bland andra att vi måste göra upp med Bibelns världsbild eftersom "fornkyrkans olika teologer ... utgår från en världsbild som vi idag vet är falsk". Här har vi med andra ord en krock i ett gigantiskt format, i klass med Big Bang. Det är förvisso sant att vår världsbild och Bibelns ser olika ut, men vilken är rätt? Är det självklart att vår världsbild är rätt? En bild där inte Gud finns, inte änglar och demoner, ingen synd, inge försoning, inga syndernas förlåtelse och så vidare ...

Om allt detta är falskt då pågår uppvigling.

2 kommentarer:

Emma J sa...

Jag har läst Dag Sandahls blogg några ggr och är inte alls imponerad. Tycker att han skriver på sätt som är mycket bekymmersamt, i själva verket så tarvligt att jag inte ens vill kommentera det på en mer detaljerad nivå.

Anonym sa...

Ja han är tarvlig när han skriver, men vi måste också kunna se igeom det. bara för att han skriver som han gör behöver inte budskapet vara fel.

Det är intressant med dopet. Problemet som jag ser det är att vi har med oppinionen att göra. det är svårt att stå kvar när vinden blåser så starkt, plötsligt görs läran, bekännelsen och tron om. Det är besvärligt.