fredag, juli 16, 2010

Nästa blogg - rösta på KD?

Usch, nu har jag tänkt flera gånger om att skriva en ny blogg, men det har inte blivit av. Det finns flera viktiga ämnen att blogga om. För det första har jag läst boken Uppdrag Ärkebiskop och den måste väl åtminstone föranleda en kommentar. I synnerhet eftersom den har skickats ut till 251 ledamöter av kyrkomötet. Någon har slängt den i papperskorgen, men jag hör till dem som omedelbart har läst den. Förutom att jag undrar varför den skickades ut till alla ledamöter har jag en hel del frågor över innehållet. Boken har många förtjänster. Den är lätt att läsa och gör mig välvillig och förstående. Sedan går det några dagar innan min analytiska förmåga sätts på prov. Jag ställer med andra ord frågan; vad är detta?

Det dröjer inte särskilt länge förrän jag konstaterar att ordet "otydlighet" är ärkebiskopens ledstjärna och honnörsord. Ärkebiskopen är otydlig i praktiskt taget alla frågor han berör så jag häpnar. Jag inser att de som eventuellt läser denna blogg misstänkliggör mig, men då säger jag; läs boken själv och visa mig att jag har fel!

Det finns fördelar med att vara otydlig. Den första är att jag inte behöver stå till svars för någonting. Helt enkelt ingenting. Jag står ju inte för någonting. Den andra fördelen är att jag kan alltid ändra mig om opinionen blåser åt ett annat håll än jag räknat med. Smart va´? Mitt yrke borde vara ärkebiskopens. Fast nu tror ju inte jag att detta att vara ärkebiskop är ett yrke vilket som helst. Det är ett kall. Så jag menar att ärkebiskop Wejryd är kallad att vara ärkebiskop? Ja, det gör jag. Svenska kyrkan får en sådan ärkebiskop hon förtjänar. Det menar jag absolut.

Jag hade tänkt att min nästa blogg skulle handla om detta, men så blev det inte. jag dröjde. Dessutom skrev Svenska Dagbladet (SvD) igår att Göran Hägglund inte ville komma till Pride-festivalen. Då tänkte jag omedelbart skriva om det. Men det blev inte av. Tyvärr. Jag menar att Göran Hägglund för det första måste få vara fri att tacka ja och att tacka nej. Allt annat vore en katastrof. Men SvD menade annorlunda. De menade att han måstekomma. De vidhöll det i dagens SvD. Hur kan jag stå ut med journalisterna?

För det andra menar Göran Hägglund och därmed KD (?) att vi måste minska politikernas makt, eller omvänt öka medborgarnas frihet. Det innebär att folk får väl själva välja vilken livsstil de vill ha. HBT-frågor är med andra ord inte en politisk fråga. Det är en personlig fråga. Detta är lysande! Hur ska du och jag kunna förmedla detta vidare till alla andra? Rösta på KD i detta avseende!

1 kommentar:

Anonym sa...

Du är verkligen helt suverän.
Jag gillar allt du skriver, kan inte säga annat!
Även om det låter smickrande kanske.?
Rösta på pastor Jansson ;-)