fredag, oktober 29, 2010

Nu går jag till sista sessionen

Kommer just från lunchen som intogs i lokaler där jag tidigare arbetat - Den kristna bokstuga. Det måste ha varit mellan åren 1974-1978, kanske. Nu har jag kanske en kvart på mig. Jag läste just kommenterna till gårdagens blogg. Det är möjligt att jag har ett och annat sakfel, - omedvetet. Ber i sådanafall om ursäkt för det. För att bli mer exakt får man läsa protokoll. Det hade jag nog haft som underlag om jag skrivit en uppsats, men är lite för krävande för en blogg.

Karin, roligt att hon läser min blogg, undrar vad som är roligt med debatten om nolltolerans mot svordomar och könsord. Det är naturligtvis de dråpliga konsekvenserna, de arga förespråkarna för nymoralism och de dolda känsloutfallen. Men humorn kan ju vara olika. Det erkänner jag. Annars menar jag att motionen rör vid principiella frågeställningar. Men det får jag försöka skriva något om senare.

Roligt var det också att få argumentera för Jan-Anders och min egen motion om att ledamöterna skulle erhålla ett ex av SvK Bekännelseskrifter och våra ekumeniska överenskommelser. Extra roligt var det att få vara med i några replikskiften. När nervositeten släpper och det spontana förlöses kan det sägas mycket roligt utan att det behöver vara raljerande eller oförskämt. Jag föredrar understatments, ironi och det mer subtila sättet att uttrycka mig. Men också det är olika.

Oj, nu ringer klockan och jag måste gå tillbaka till stol 102 för att rösta om de olika motionerna. Avslag på det mesta som vanligt, förmodar jag. Vi får se vad partierna bestämt sig för. Jag ber att få återkomma, men lovar inte exakt när eftersom jag reser till Israel på lördag.

Allt gott önskar jag mina läsare.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för en trevlig och intressant blogg! Bra att ni föreslår ledamöter att ta del av Svenska kyrkans bekännelse. Jag undrar dock om det räcker att de läser sådana skrifter som nämns. Visst kan Gud beröra om de läser bekännelsen, men varför inte föreslå Alpha eller någon annan undervisning som också innebär att personliga frågor bemöts?

Håkan Sunnliden sa...

Vi fick inte igenom att ledamöterna skulle få del av SvK:s Bekännelseskrifter och de ekumeniska överenskommelserna. Hur lätt tror du då det är att få igenonom Alpha? Men vi kommer igen till nästa år och då är vi än bättre förberedda.