torsdag, januari 06, 2011

Ärkebiskopen uttalar sig

Det finns så mycket att kritisera ärkebiskopen för och det med rätta. Men ska jag då inte uppmärksamma också när han uttalar sig bra? Här kommer ärkebiskopens och Sveriges Kristna Råds uttalande med anledning av våra vänner i Alexandria, vår tids verkliga martyrer och hjältar.

"Med sorg och bestörtning har Sveriges Kristna Råd mottagit nyheten om bombdådet mot en kyrka i Alexandria. Ett stort antal dödsoffer och många skadade lämnar också många familjer i sorg och chock.

Sveriges Kristna Råd uppmanar sina medlemskyrkor till bön för de kristna i Egypten, samtidigt som vi vill understryka vikten av att kristna, muslimer och andra människor av god vilja tillsammans står upp mot våld och terror.

Sveriges Kristna Råd vill till den koptiska kyrkan i Sverige, en av rådets medlemskyrkor, framföra sitt deltagande och beklagande. Samtidigt vill vi uppmana den svenska regeringen och EU att i sina kontakter med den egyptiska regeringen på nytt med kraft kräva bättre skydd för Egyptens kristna och andra religiösa minoriteter."

Visste du att Kristi Kyrka får tusentals nya martyrer varje vecka!

Inga kommentarer: