tisdag, januari 31, 2012

Snart börjar firandet.

Sitter på Värnamo sjukhus. Eftersom jag delvis är sjukhuspräst och vistas här ett par gånger i veckan, så får det bli denna dator innan jag går hem. Jag ska vara ledig en vecka från och med i kväll, men ska hämta Hans Sundberg på stationen kl 16.07. Det är om en dryg timme. Sedan ska jag vara ledig en vecka och då vet jag inte hur det blir med bloggandet. Jag har skrivit en hel del om dopet och för den som undrar har jag nu börjat läsa Anna-Karin Hammars avhandling. Efter ett kapitel förstår jag vartåt det lutar. Nu återstår logikeno i hennes resonemang, sedan återkommer jag.

För alla er som inte vet det fyller jag 60 år imorgon. Det är skälet till ledigheten denna gång. I morgon blir det Öppet Hus mellan kl 15 och 18, sedan firar vi mässan i Värnamo kyrka. Om du har vägarna förbi är du välkommen in. Men redan i kväll börjar firandet. Hans kommer som sagt och vidare ytterligare några vänner från Fjellstedtar-tiden, en kollega i ämbetet och äldste sonen. Jag ser verkligen fram emot denna kväll. På torsdag åker Kari och jag med barnen och deras familjer till Danmark för att fira i dagarna tre. Och måndag-onsdag i nästa vecka ska Frimodig kyrkas ledamötet i Växjö Stiftsfullmäktige "tura" mellan Köpenhamn-Oslo för att tala igenom ett och annat. Men jag tar också det som en del i firandet. Sammanlagt blir det som sagt en veckas firande. Men det är som någon sa: "Man fyller ju bara 60 vart tionde år."

Kl 17 ska Hans S redogöra inför kyrkoherden, kyrkorådets ordförande och vårt internationella forum för ett missionsprojekt i Nepal. Hans vill nämligen att jag ska följa med och undervisa blivande pastorer i Nepal. Det handlar om att starta en tre-årig teologisk utbildning. Det sägs vara full väckelse i Nepal, men brist på teologi. Jag tycker det vore fantastiskt om Väranamo församling ville bli delaktiga i detta och kunde skicka mig dit. Vi får se hur det går med den saken. Om du vill engagera dig så kan du höra av dig till mig. Eller ännu bättre om din församling ville vara med och ta ansvar så tror jag säkert att Hans S kommer och informerar.

Det får räcka för den här gången. Snart börjar firandet.

5 kommentarer:

P-Å sa...

jaså farbror har blivit så gammal, det var mer än jag visste:)Nepal det vore nåt det, Jag vet att EFK i sin mission stöttar bl.a. teologi utbildning och hjälper till att bygga upp ett teologiskt bibliotek i bl.a. Katmandu.Går det att hitta samverkan här tros?
Visst var det i Nepal som Rohde-Maria Karlsson, en Värnamobo, varit i flera år? Kan kanske vara värt en kontakt med henne.
P-Å

SigridL sa...

Håller med P-Å - Nepal vore en värdig 60-årspresent. Önskar allt gott inför framtiden. Hade varit roligt om det inte varit så långt till Värnamo. Att träffa uppsalavännerna igen.
Ha det gott. Välsignelse!!

Ulrika Zwaard sa...

Gratulerar! Och lycka till med Nepal-planerna. När vi träffades sist verkade du väldigt ivrig att komma ut på mission, så jag hoppas det blir möjligt!
Allt gott och ha en fin ledig vecka.

Anonym sa...

Gratulerar Dig till att ha gått igenom
ungdomsåren! Må vuxenlivet bekomma Dig väl och kanske ge Dej tid, så att Din
blogg "blir varje morgon ny"! Sven i FM
Härnösand. BLESSINGS!!!

Stellan Bengtsson sa...

Grattis Honky!
Snart är jag lika gammal!
Det är mycket du hunnit med sen vi först sågs i U-a på 70 talet GVD Stellan