måndag, april 09, 2012

Påskdagen

Härligt. Äntligen Påsk. Vi började på natten med vigilian. Vi tände påskljuset, vi hade sju läsningar plus epistel och evangelium, vi förnyade våra doplöften och vi firade mässan. Kyrkan badade i ljus och glädje. På Påskdagen firade vi Högmässa med inte riktigt full kyrka, men nästan 400 personer. Inte så dåligt. Jag tror att det kan hända att de gudstjänstfirande församlingarna lokalt kan komma att växa i antal. Vad som krävs? Mycket bön, en förkunnelse om korset och en praktisk vägledning om hur vi vandrar i den Helige Ande! (Det där med cellstrukturen hoppar jag över den här gången för den börjar bli självklar.)

Påsken innebär att det nya livet kan börja. Vår Gud gör allting nytt. Fröet är sått och vi väntar nu på pingsten. Jag tycker det den här gången kan få gälla också denna blogg. Som den frekvente läsaren kan se har jag lagt till några gadgets. Du kan nu skriva in ett sökord, till exempel kyrkoordning, cell eller vigselförordnande, så får du alla de bloggar som handlar om just det du sökt. Inte så dumt. Vi får se om den kan komma till användning. Vidare en gadget som sorterar de fem mest lästa bloggarna. Det finns ett statistik program kopplat till bloggen som här sorterar de mest lästa. Sedan har Jacob och jag lyckats få in videoinspelningar från Värnamo kyrka via You Tube. Jag är inte helt säker på hur den kommer att fungera. Ibland får jag trycka högst upp på uppdateringsknappen. Inte heller är jag alldeles säker på att den senaste videon kommer att läggas till allteftersom. Vi får se. Just nu ligger de rätt i alla fall.

Jag det har varit en god dag nere i Nyvång hos Jacob och hans familj. Väl hemkomna har Kari och jag nervöst tittat på hur Hammarby vunnit sin första match i Superettan. Vi lyckades besegra Hamlstad med 1-0. Den som vill veta mer hittar Bajens hemsida bland länkarna till höger.

Glad Påsk!




Inga kommentarer: