söndag, augusti 12, 2012

Twittrar ärkebiskopen?

Det har kommit till min kännedom att någon har öppnat ett twitterkonto i ärkebiskopens namn. Jacob bloggade om det för ett par veckor sedan. Nu har det blivit rubriker i Kyrkans Tidning. Om jag har förstått saken rätt var det någon som med anledning av de sociala mediernas framfart tyckte att det var viktigt för Kyrkans Hus att ha koll på systemen, att lära sig att använda dem och att hantera dem på ett säkert sätt. För här kan ju nästan vad som helst sägas. Och det kan sägas i andras namn. Så denne någon tyckte det fanns anledning att sätt ljus på detta. Och så öppnade hen ett twitterkonto och en epostadress i ärkebiskopens namn. Och det gick ju bra.

Det gick till och med så bra att hen lär ha gjort det i några andra biskopars namn också. Bara för att saken ska bli tydlig och bara för att Kyrkans Hus kanske ska reagera och bara för att i förlängningen skydda våra biskopar.

Det ska bli lite spännande att följa utvecklingen. Hur säkra är de sociala medierna? Det verkar inte finnas några regler som förbjuder sådana här kapningar? Och om det går att skydda våra biskopar varför har det i sådana fall inte gjorts? Twitter är ju inte precis något nytt fenomen.

Nu hoppas jag detta får ett gott slut, att Kyrkans Hus löser det här. Annars får det väl bli en motion i ämnet till nästa års kyrkomöte.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Såg att länken gick till kristen opinions startsida och inte direkt till inlägget "Besvärliga frågor". Testar om denna länk fungerar, annars kan man söka på rubriken.
http://blogg.passagen.se/kristenopinion/entry/besvärliga_frågor
Mvh, Annika Borg

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Håkan Sunnliden sa...

Tack Annika för påpekandet. Nu har jag rättat till det.

Översätt - Textöversättning sa...

Intressant :)

Leif Ekstedt sa...

Undrar om det är en man eller kvinna som visar HEN-syn.
Typiskt hänsynslöst.