torsdag, januari 07, 2016

också framöver

Det har inte blivit så mycket bloggande det här året. Men året är inte slut ännu så några bloggar till blir det allt. Så många jag skrev under 2015 har jag aldrig tidigare skrivit men jag har haft tid.

Bloggen brukar beskrivas som bloggarens dagbok och det är den för mig. Här samlar jag mina tankar och det händer att jag går tillbaka till dem. På bloggen har jag också mina Bibelförklaringar, vissa hemsidor och länkar jag besöker regelbundet.

Jag älskar Svenska kyrkan - sådan hon är enligt sin bekännelse. Det var här jag lärde känna Jesus. Första minnet är från söndagsskolan i Kristine församling, Jönköping. Det var som konfirmand Gud kom till mig med det som blev min livsuppgift. När jag pryade som hette på den tiden pryade jag som präst. Dagen började med att jag fick följa med kyrkoherden till kyrkan där han varje morgon hade sin morgonbön. När väckelsen kom över mig med kraft stäktes jag i övertygelsen att jag skulle vara präst i denna kyrka. Jag studerade Bekännelseskriftena, slog upp i Bibeln och diskuterades med mina vänner.

Jag har starka minnen från de tider jag fick tjänstgöra som tjänstebiträde, en förberedelse för prästvigning. Det finns mycket att skriva om men det får anstå tills vidare.

Jag tycker mycket illa om människor som sviker, förvränger, vilseför och förnekar uppenbarelsen. Jag tror att de kommer att få det svårt på Vredens dag om de inte tar sin tillflykt till Herren. Tyvärr har de blivit alltfler med åren. Många har på mycket märkliga vägar fått ledande positioner inom den kyrka de faktiskt förnekar. Idag är Svenska kyrkan så helt olik den där jag lärde känna honom i vars namn det finns frälsning. Till och med själva organisationen har fått främmande gestalt. Jag märker att yngre kollegor knappt har  en susning av vad Svenska kyrkan är - enligt sin bekännelse.

Under jul, nyår och trettondagshelgen har jag försökt undvika information om Svenska kyrkan även om biskop Wadensjö gjorde vad han kunde för att förstöra dessa högtider. Nu ser jag så här i efterhand att han gick i svaromål på kritiken. Och mycket riktigt sa han vad jag trodde. Han personligen hade inte tagit ställning för reinkarnationen. Som vanligt slingrar de sig och kan naturligtvis inte fällas i något domkapitel. Det är bara andra som kan.

Det blir viktigt att också fortsättningsvis urskilja vad som är äkta, sant och rent. Vad som är Guds uppenbarelse till oss människor och inte minst att själv fördjupa sin relation till honom i bön och meditation. Här finns mycket att växa i. Och att vittna, predika och undervisa om Vägen.

På bloggen vill jag emellertid främst fortsätta berätta om och utveckla mina tankar om koinonian, det främsta motivet i evangeliet. Och så ska jag fortsätta lägga ut mina predikokast vecka för vecka. Något litet annat blir det nog också framöver.

2 kommentarer:

Niclas sa...

All välsignelse över dig och 2016 års bloggande!

stellan Bengtsson Södertälje sa...

Tack Håkan för dina många läsvärda kommentarer till dagsaktuella händelser liksom alla bibelförklaringar. Ser fram mot fortsatt läsande 2016
Stellan